Ινδική Κουζίνα

Κοτόπουλο πακόρας

Κοτόπουλο πακόρας

Τα πακόρας είναι τραγανά τηγανιτά λαχανικά που είναι γεμάτα με έντονα ινδικά μπαχαρικά και πωλούνται ως street food και ορεκτικά σε εστιατόρια σε όλη την Ινδία. Η εκδοχή αυτή της παραδοσιακής ινδικής συνταγής χρησιμοποιεί κοτόπουλο, που καλύπτεται από αλεύρι για pakora και στη συνέχεια τηγανίζεται. Είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους και μπορούν να σερβιριστούν ζεστά με γλυκιά σάλτσα τσίλι ή πράσινο τσάτνεϊ, ως σνακ ή ως μέρος ενός ινδικού γεύματος.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

700 γρ κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
50 γρ ριζάλευρο
40 γραμμάρια αλεύρι, κοσκινισμένο
3 αποξηραμένα τσίλι, θρυμματισμένα ή 3 πράσινα τσίλι, ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
γλυκιά σάλτσα τσίλι ή πράσινο τσάτνεϊ, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και μετά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να καλύψετε τα κομμάτια με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέσα το ρυζάλευρο και μετά το γραμμάριο αλεύρι. Προσθέστε τα τσίλι, τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας.

ΒΗΜΑ 2

Προσθέστε σταδιακά περίπου 150 ml νερό μέχρι τα υλικά να γίνουν υγρά και πολύ λίγο υγρά. Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το νερό (προσθέτοντας πολύ θα σταματήσει το δέσιμο του μείγματος pakora).

ΒΗΜΑ 3

Γεμίστε ένα βαθύ τηγάνι όχι περισσότερο από το ένα τρίτο γεμάτο με φυτικό λάδι και θερμαίνετε στους 180 C. Στύψτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα του pakora πριν το κατεβάσετε προσεκτικά στο καυτό λάδι με ένα κουτάλι. Τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τακτικά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν παντού. Αφήνουμε στην άκρη σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας ενώ επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, τηγανίζοντας σε μικρές δόσεις. Σερβίρετε ζεστό με γλυκιά σάλτσα τσίλι ή πράσινο τσάτνεϊ.

Καλή όρεξη!