Μια αμερικάνικη συνταγή για κουάκερ βρώμης με κριθάρι και πεκάν. Ενα πολύ υγιεινό, νόστιμο, εύκολο και πλούσιο σε φυτικές ίνες πρωινό. Μπορείτε να το προετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ σε χύτρα αργού μαγειρέματος πριν πάτε για ύπνο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε το πρωί είναι να το ανακατέψετε καλά και να το σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου, κράμπερι και πεκάν. Προσθέστε λίγο αυγολέμονο με χαμηλά λιπαρά, αν προτιμάτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
80 γραμμάρια βρώμη
210 γραμμάρια ρύζι
80 γραμμάρια κριθάρι ή πλιγούρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Δύο λωρίδες 10 εκατοστών φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
100 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερι
165 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου
85 γραμμάρια πεκάν, φρυγανισμένα και χοντροκομμένα
Αυγολέμονο χαμηλών λιπαρών, για σερβίρισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Επικαλύψτε το εσωτερικό μιας χύτρας αργού μαγειρέματος με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Προσθέστε 12 φλιτζάνια κρύο νερό, τη βρώμη, το ρύζι, το κριθάρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας και ανακατέψτε να ενωθούν. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι κόκκοι, περίπου για 8 ώρες.
Βήμα 2
Αν θέλετε, αραιώστε τον χυλό με ζεστό νερό. Ρίξτε 1 φλιτζάνι από το χυλό σε δώδεκα ζεστά μπολ και πασπαλίστε το καθένα με 1 κουταλιά της σούπας κράμπερι, 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου και 1 κουταλιά της σούπας πεκάν. Συμπληρώστε με λίγο αυγολέμονο, αν το χρησιμοποιείτε, και σερβίρετέ το ζεστό.
Καλή όρεξη!