Μπισκότα με ζελέ φυστικοβούτυρου: Δοκιμάστε αυτή την αμερικανική συνταγή και απολαύστε τον κλασικό αμερικανικό συνδυασμό φυστικοβούτυρου και «ζελέ» σε ένα μπισκότο. Αγοράστε μια καλής ποιότητας μαρμελάδα βατόμουρο ή δοκιμάστε να φτιάξετε μια δική σας μαρμελάδα με μια απλή σπιτική συνταγή. Ενα υπέροχο επιδόρπιο που θα το λατρέψουν όλοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
70 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
50 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
75 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 μέτριο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
180 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φιστίκια, ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
10 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C και στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Χτυπάμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και τις ζάχαρες μαζί μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε μέσα και χτυπάμε το αυγό και τη βανίλια. Μόλις ενωθούν, προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα φιστίκια, τη μαγειρική σόδα και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βήμα 2
Ρίξτε 10 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους για να το απλώσετε. Κάντε ένα βαθούλωμα στο κέντρο των μπισκότων και γεμίστε το καθένα με 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα βατόμουρο. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν σφιχτά στις άκρες αλλά να μείνουν μαλακά στη μέση – θα σκληρύνουν λίγο μόλις κρυώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα φάτε ζεστά ή μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούνται για τρεις ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή όρεξη!