Mug cake μικροκυμάτων: Χρειάζεστε μια γρήγορη δόση σοκολάτας; Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να φτιάξετε αυτό το εύκολο mug cake στο φούρνο μικροκυμάτων με απλά υλικά που συνήθως βρίσκονται σε κάθε κουζίνα. Μπορείτε να το ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν και γίνεται υπέροχο. Είναι ακόμα πιο λαχταριστό με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 μέτριο αυγό
3 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
μερικές σταγόνες εκχείλισμα βανίλιας ή άλλο εκχείλισμα (πορτοκάλι ή μέντα λειτουργούν καλά)
2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή σταφίδες κλπ (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Βάλτε 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη στη μεγαλύτερη κούπα που έχετε (για να μην ξεχειλίσει στον φούρνο μικροκυμάτων) και ανακατέψτε.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε 1 μέτριο αυγό και ανακατέψτε όσο μπορείτε, αλλά μην ανησυχείτε αν έχει μείνει ακόμα στεγνό μείγμα.
ΒΗΜΑ 3
Προσθέστε τις 3 κουταλιές της σούπας γάλα, 3 κουταλιές της σούπας φυτικό ή ηλιέλαιο και μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν, πριν προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή σταφίδες (προαιρετικά) και ανακατέψτε ξανά.
ΒΗΜΑ 4
Κεντράρετε την κούπα σας στη μέση του φούρνου μικροκυμάτων και ψήνετε σε υψηλή θερμοκρασία για 1½ -2 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει να φουσκώνει και να σφίξει. Ετοιμοι για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!