Δοκιμάστε μια κλασική ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα αυθεντικό πιάτο Piccata με κοτόπουλο που με την προσθήκη των υπέροχων μανιταριών κορυφώνει την γεύση και απογειώνει την απόλαυσή σας! Σερβίρουμε με ρύζι και πράσινη σαλάτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα
6 φιλέτα κοτόπουλου
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα. Σε ξεχωριστό πιάτο ή μπολ, ανακατέψτε το αυγό και το γάλα. Βουτήξτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα των αυγών και μετά στο αλεύρι.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 με 5 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το ζωμό, το κρασί, το χυμό λεμονιού και το άμυλο καλαμποκιού. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα του κοτόπουλου να σιγοβράσει για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να τρέξουν οι χυμοί. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!