Αγγλική Κουζίνα

Ψητό μοσχαράκι με φρέσκα καρότα και πορτοκάλι

Ψητό μοσχαράκι με φρέσκα καρότα και πορτοκάλι

Χρησιμοποιήστε αυτή την αγγλική συνταγή για να μαγειρέψτε ένα λαχταριστό πιάτο με ψητό μοσχαράκι. Τα φρέσκα καρότα και το πορτοκάλι ταιριάζουν ιδανικά με το μαλακό κρέας, ενώ η σάλτσα από το ζουμί του πιάτου είναι πλούσια και εύγευστη. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα άνετο και ζεστό βραδινό με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Εύκολο, πρωτότυπο και απολαυστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κομμάτι 1 ½ kg μοσχαρίσιο κρέας, σε ρολό και δεμένο
3 σκελίδες σκόρδο, 1 σε λεπτές φέτες, 2 λιωμένες
1 ματσάκι θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
25 γρ βούτυρο
800 γραμμάρια καρότα, με τα κοτσάνια
1 μεγάλο κρεμμύδι εσαλότ, χοντροκομμένο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ½ κομμένο σε λωρίδες, ½ ψιλοτριμμένο
150 ml λευκό κρασί
350 ml ζωμός κοτόπουλου

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Σκίζουμε σε μερικά σημεία το κρέας, βάζουμε στις σχισμές τις φέτες σκόρδου και λίγο θυμάρι και μετά αλατοπιπερώνουμε καλά.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει παντού. Βγάλτε το σε ένα πιάτο και προσθέστε τα καρότα, το εσαλότ και τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν όλα. Βγάλτε τα καρότα αλλά αφήστε όλα τα άλλα στο πιάτο. Προσθέστε το υπόλοιπο θυμάρι, το λιωμένο σκόρδο και το λιωμένο ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε το μοσχαράκι ξανά στη κατσαρόλα, περιχύνουμε με το κρασί και μετά το ζωμό. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα.

ΒΗΜΑ 3

Βγάζουμε το την κατσαρόλα από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε, σκορπίζουμε τα καρότα γύρω από το κρέας και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα, ξεσκέπαστο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και μετά αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Σηκώνουμε το κρέας σε μια σανίδα εργασίας και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε με τους χυμούς από το πιάτο και τα τρυφερά καρότα.

Καλή όρεξη!