Μια τελείως ασυνήθιστη συνταγή της γαλλικής κουζίνας, που θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε ένα επιδόρπιο με ψητό ανανά με γλάσο με ρούμι και κρέμα από λάιμ. Ενα επιδόρπιο για μεγάλους, πρωτοποριακό και εντυπωσιακό, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 ml σκούρο γλυκό ρούμι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
200 ml κρέμα γάλακτος
ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
1 ανανάς, καθαρισμένος και κομμένος σε 8 φέτες
½ τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το ρούμι σε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με 50 ml νερό. Ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα και το χυμό λάιμ.
ΒΗΜΑ 2
Τοποθετήστε τα κάρβουνα στη μία πλευρά του μπάρμπεκιου και ανάψτε τα. Όταν οι φλόγες έχουν σβήσει και τα κάρβουνα δεν είναι πια πολύ καυτά, απλώστε τις φέτες του ανανά πάνω από τα κάρβουνα. Ψήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν σημάδια ψησίματος και στη συνέχεια αναποδογυρίστε.
ΒΗΜΑ 3
Αλείψτε τις φέτες ανανά με το γλυκό ρούμι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ακόμα, μετακινώντας τις γύρω από τη σχάρα χρησιμοποιώντας λαβίδες για να μην καούν. Όταν είναι έτοιμες, θα γίνουν χρυσαφένιες και μαλακές. Βγάζετε από το μπάρμπεκιου, πασπαλίζετε με το τσίλι, (προαιρετικά) και σερβίρετε με την κρέμα λάιμ.
Καλή όρεξη!