Δοκιμάστε μια παραλλαγή του ψωμιού καλαμποκιού με τον κλασικό αμερικανικό συνδυασμό μπέικον και σιρόπι σφενδάμου. Είναι ένα εξαιρετικό σνακ για να το έχετε παντού, καθώς μεταφέρεται εύκολα. Το καλαμπόκι είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και δημοφιλή σιτηρά που χρησιμοποιείται στη νότια κουζίνα των ΗΠΑ, ενώ το μπέικον δίνει μια πιο πλούσια και αλμυρή γεύση στο παραδοσιακό καλαμποκόψωμο. Η προσθήκη σιροπιού σφενδάμου δημιουργεί μια υπέροχη γλυκόξινη νότα που ισορροπεί την αλμυρότητα του μπέικον. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο σνακ που θα ικανοποιήσει κάθε αίσθηση γεύσης.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
230 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε κύβους
5 φέτες καπνιστό μπέικον
5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
284 ml βουτυρόγαλα
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
225 γρ καλαμποκάλευρο ή πολέντα
100 γρ αλεύρι απλό
2½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για το γλάσο σφενδάμου:
25 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C και στρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ 23 εκ. με λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κύβους μπέικον για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τους σε ένα μπολ, αφήνοντας το υπόλοιπο λίπος στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις φέτες καπνιστού μπέικον στο ίδιο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν αλλά όχι πολύ (θα ψηθούν περισσότερο στο φούρνο αργότερα), μετά τις βγάζουμε σε μια πιατέλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
ΒΗΜΑ 2
Ρίξτε το υπόλοιπο λίπος του μπέικον από το τηγάνι σε ένα μπολ. Προσθέστε το λάδι, το βουτυρόγαλα, τα αυγά και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατέψτε καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, στη συνέχεια ρίξτε το στα υγρά συστατικά και ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίχνουμε μέσα τους τηγανητούς κύβους μπέικον και μετά τα αδειάζουμε στην προετοιμασμένη φόρμα. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες μπέικον και στη συνέχεια ψήνουμε για 15 λεπτά.
ΒΗΜΑ 3
Εν τω μεταξύ, για το γλάσο, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Μετά από 15 λεπτά, περιχύνουμε από πάνω με το γλάσο, περνώντας το μέχρι τις άκρες για να καλυφθεί. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το καλαμποκόψωμο – μια οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει με πολύ λίγα ψίχουλα και χωρίς ωμό κουρκούτι. Μόλις κρυώσει, διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για έως και τρεις ημέρες.
Καλή όρεξη!