Σάλτσα κόκκινου κρασιού: Μια κλασική γαλλική σάλτσα της γαλλικής κουζίνας που φτιάχνεται με κόκκινο κρασί, ρούμι και κρεμμύδια, αποτελεί ιδανική επικάλυψη για μπριζόλες ή μπιφτέκια. Η σάλτσα είναι πυκνή και πλούσια στη γεύση, με έντονο άρωμα κόκκινου κρασιού, και μπορεί να συνοδεύσει το κρέας ή να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε άλλα πιάτα. Η παρασκευή της είναι εύκολη και γρήγορη, και μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων για μια εύκολη επιλογή για το βραδινό σας μενού.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
175 ml ρούμι
175 ml κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι δενδρολίβανου
1 φύλλο δάφνης
800 ml ζωμός βοδινού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα κρεμμύδια εσαλότ μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν, περίπου για 10 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε το ρούμι, το κρασί και τα μυρωδικά και σιγοβράστε για 10 λεπτά, ή μέχρι να μειωθεί στο μισό.
ΒΗΜΑ 3
Ρίχνουμε το ζωμό βοδινού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθεί ξανά στο μισό, στη συνέχεια σουρώνουμε, πετάμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
ΒΗΜΑ 4
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα νέο τηγάνι και αφήστε να πάρει μια βράση. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μετά αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμη για σερβίρισμα!
Καλή όρεξη!
Εύκολες και γρήγορες συνταγές! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε άρθρα υγείας & ομορφιάς
