Η συνταγή για brioche είναι μια από τις πιο κλασικές γαλλικές συνταγές για γλυκό αρτοσκευάσματα. Το brioche είναι ένας αφράτος και πλούσιας ζύμης που χρησιμοποιείται συνήθως για να φτιάξετε κρουασάν, φλαουντέ, βουτυρώνες, και άλλα γλυκά αρτοσκευάσματα. Ακολουθεί μια συνταγή για brioche:
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
100 γραμμάρια ζάχαρη
5 αυγά
100 γραμμάρια αλεύρι για γλυκά
200 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 ml γάλα
Μάθετε για όλες τις παρενέργειες που έχει το χλώριο στο νερό και πως θα προστατευτείτε
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρετε μια απαλή ζύμη.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, προσθέτετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στη ζύμη. Συνεχίστε να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα απαλό, ελαστικό και λαμπερό ζυμάρι. Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου μια ώρα σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιάσει το μέγεθός του.
Βήμα 3
Προετοιμάστε ένα ταψί ορθογώνιο ή στρογγυλό στο μέγεθος της επιλογής σας και λαδώστε το ελαφρά. Μετά τον δεύτερο άνοιγμα της ζύμης, αρχίστε να τοποθετείτε μικρές μπάλες ζυμαριού στο ταψί, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσά τους για να διακινούνται ελεύθερα.
Αφήστε τα brioches να ξεκουραστούν ξανά για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 4
Πριν το ψήσιμο, αναμείξτε ένα αυγό με μια κουταλιά της σούπας νερό και απλώστε το μείγμα αυτό στην κορυφή των brioches. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια όμορφη χρυσαφί και αφράτη κρούστα. Αφήστε το brioche να κρυώσει για λίγο στο ταψί και στη συνέχεια μεταφέρετε το σε έναν δίσκο σερβιρίσματος.
Μπορείτε να σερβίρετε τα brioche ως είναι ή να τα αφήσετε για να κρυώσουν πλήρως και να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε νόστιμα σάντουιτς με αλλαντικά, τυριά και φρέσκα λαχανικά.
Αυτή η συνταγή για brioche είναι αρκετά εύκολη και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα γευστικό πρωινό ή απολαυστικό σνακ. Με λίγο κόπο και υπομονή, θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα αφράτο και λαχταριστό brioche στο σπίτι σας.
Καλή όρεξη!
Συνταγή για ψωμάκια brioche – Συμβουλές
Τα αφράτα ψωμάκια brioche είναι μια υπέροχη επιλογή για το πρωινό σας. Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και απλή, και μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι σας. Η μαγιά είναι το βασικό συστατικό για τη ζύμη, και όταν τη ρίχνουμε νωπή, βοηθά να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για να φτιάξετε αυτά τα καταπληκτικά ψωμάκια brioche, θα χρειαστείτε μόνο μερικά απλά υλικά. Πρέπει να ανακατέψετε τη ζύμη στο κάδο του μίξερ και να προσθέσετε τη ζάχαρη, το ζεστό γάλα, τη μαγιά και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Αφού η ζύμη έχει αναμειχθεί καλά, τυλίγουμε το μίγμα με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Αφού η ζύμη έχει κρυώσει στο ψυγείο, τη στρώνουμε σε μια ελαστική επιφάνεια και τη διαιρούμε σε μικρές μπάλες. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με μία σούπα ζάχαρη.
Ψήνουμε τα ψωμάκια στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά.
Όταν τα ψωμάκια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα βγάλουμε από τα καλούπια.
Τα αφαιρούμε προσεκτικά από τα καλούπια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μια κουταλιά σούπας ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας ζεστό γάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Απλώνουμε αυτό το μείγμα πάνω από τα ψωμάκια.
Τα ψωμάκια brioche είναι έτοιμα να σερβιριστούν! Απολαύστε αυτά τα αφράτα και καταπληκτικά ψωμάκια brioche σαν σνακ ή συνοδευτικό στο πρωινό σας καφέ ή τσάι.
Αυτή η εύκολη συνταγή για ψωμάκια brioche είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και νόστιμο αλλά και να αποφύγουν τον κόπο της παρασκευής περίπλοκων συνταγών. Με λίγο χρόνο και αγάπη, μπορείτε να απολαύσετε τα δικά σας αφράτα και νόστιμα ψωμάκια brioche, στη σωστή θερμοκρασία και με την κατάλληλη υφή και γεύση!
Ψήστε τα αφράτα ψωμάκια μπριος brioche και απολαύστε την απολαυστική τους γεύση! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δικιά σας να την ακολουθήσετε. Πρώτα από όλα ρίχνουμε τη μαγιά νωπή σε ένα κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαγιά να αφρανθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και την αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαστικό ζυμάρι. Στα χέρια μας, πλάθουμε το ζυμάρι σε μια ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο ζυμάρι. Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα ψωμάκια brioche είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε το πρωινό σας ή να προσθέσετε μια γλυκιά νότα στο σνακ σας. Ακολουθώντας μια εύκολη συνταγή και χρησιμοποιώντας τη σωστή μαγιά, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας αφράτα ψωμάκια brioche στο σπίτι σας.
Αφού ζυμώσετε τη ζύμη με τη νωπή μαγιά, προσθέτετε το βούτυρο στα χέρια σας και ανακατεύετε καλά. Αυτή η ροή εργασιών εξασφαλίζει ότι το βούτυρο θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη, χαρίζοντας στα ψωμάκια μια υπέροχη υφή και γεύση.
Έπειτα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αφού ολοκληρωθεί η ψύξη, κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε τα ψωμάκια brioche για περίπου 20-25 λεπτά