Αυτή η συνταγή της ιταλικής κουζίνας θα σας οδηγήσει να ετοιμάσετε, με πολύ λίγο κόπο, μια εκπληκτικά νόστιμη τάρτα με μανιτάρια, ρικότα και ρόκα. Χρησιμοποιήστε σφολιάτα και ιταλικό τυρί ρικότα ως απλή βάση και προσθέστε μανιτάρια με σκόρδο και φύλλα ρόκας, για να δημιουργήσετε ένα εύγευστο και γρήγορο γεύμα. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία (525 γρ) μανιτάρια, κομμένα στη μέση ή σε περισσότερα κομμάτια, αν είναι μεγάλα
2 σκελίδες σκόρδο, 1 ψιλοκομμένη, 1 θρυμματισμένη
1 συσκευασία (250 γρ) ιταλικό τυρί ρικότα
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ μικρή συσκευασία μαϊντανός, μόνο τα φύλλα, χοντροκομμένα
50 γρ ρόκα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C και τοποθετούμε μέσα ένα ταψί. Ξετυλίξτε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και χαράξτε ένα περίγραμμα γύρω από τη ζύμη περίπου 1,5 εκ. από την άκρη. Τοποθετούμε τη ζύμη (ακόμα στην λαδόκολλα) στο ταψί και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Όσο ψήνεται η ζύμη, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι και ψήνουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, με το καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το σκόρδο κομμένο σε φέτες και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα για να φύγει το περιττό υγρό.
ΒΗΜΑ 3
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο με τη ρικότα και το μοσχοκάρυδο και μετά αλατοπιπερώνουμε καλά. Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο και πιέζετε προσεκτικά προς τα κάτω το φουσκωμένο κέντρο. Απλώνουμε πάνω από το μείγμα της ρικότα και μετά ρίχνουμε με ένα κουτάλι τα μανιτάρια και το σκόρδο. Ψήνουμε για 5 λεπτά, μετά σκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και τη ρόκα και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!