Τηγανίτες σοκολάτας: Αν σας πιάσει λιγούρα για ένα λαχταριστό γλυκό, δοκιμάστε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας. Θα ετοιμάσετε στο άψε-σβήσε γλυκές, αφράτες τηγανίτες αμερικανικού τύπου, που είναι γεμάτες με κομματάκια σοκολάτας. Ενα υπέροχο επιδόρπιο, ιδανικό για οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις. Σερβίρετέ τις με μια μπάλα σαντιγί ή παγωτό και απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αυγά
300 ml πλήρες γάλα
150 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας γάλακτος
βούτυρο, για το τηγάνισμα
σαντιγί ή παγωτό, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε μέχρι να τα υλικά να ομογενοποιηθούν καλά.
Βήμα 2
Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα μαζί σε μια κανάτα. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίχνουμε μέσα τα υγρά υλικά. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να τα ανακατέψετε καλά όλα και να δημιουργήσετε ένα λείο κουρκούτι. Ρίξτε και ανακατέψτε απαλά τα περισσότερα κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε μια μικρή κουταλιά βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, στροβιλίζοντάς το για να καλύψει όλο το τηγάνι. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι στο τηγάνι και τηγανίστε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίστε τη τηγανίτα και τηγανίστε για 2 λεπτά από την άλλη πλευρά για τον ίδιο χρόνο ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, διατηρώντας τις τηγανίτες ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία.
Βήμα 4
Στοιβάζετε τις τηγανίτες στα πιάτα και από πάνω προσθέτετε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας και μια κουταλιά σαντιγί ή παγωτό (προαιρετικά). Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!