Αμερικάνικη Κουζίνα

Τηγανίτες με γέμιση μπρι και τραγανό μπέικον

Τηγανίτες με γέμιση μπρι και τραγανό μπέικον

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας και ετοιμάστε καταπληκτικές τηγανίτες με γέμιση μπρι και τραγανό μπέικον. Με λίγη προετοιμασία, αυτές οι τηγανίτες γίνονται λαχταριστές και αφράτες, με μια απίθανη γέμιση λιωμένου τυριού και τραγανή επικάλυψη μπέικον. Είναι ιδανικές για πρωινό ή για brunch το Σαββατοκύριακο. Απολαύστε τις!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

10 φέτες καπνιστό μπέικον
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αυγά, ελαφρά χτυπημένα
300 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
25 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο, συν επιπλέον για σερβίρισμα
150 γραμμάρια μαλακό αγελαδινό τυρί μπρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε τη σχάρα στο γκριλ και ψήνουμε το μπέικον για 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό, γυρνώντας το περίπου στη μέση του χρόνου ψησίματος. Το αφήνουμε στην άκρη και το κρατάμε ζεστό. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μια μεγάλη πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και μετά ρίξτε και χτυπήστε σταδιακά τα αυγά και το γάλα μέχρι να έχετε ένα λείο, πηχτό κουρκούτι.

Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μια πιτσιλιά από το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας από το κουρκούτι και το απλώνετε σε έναν χοντρό κύκλο 10 εκατοστών χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού. Βάλτε από πάνω μερικές φέτες μπρι, μια πρέζα από το τριμμένο τσένταρ και σκεπάστε με 1 ½ κουταλιά της σούπας κουρκούτι – το κουρκούτι πρέπει να καλύπτει όλο το τυρί. Μην ανησυχείτε αν το κουρκούτι αρχίσει να απλώνεται – μπορείτε να το πλάσετε σπρώχνοντας το τυρί πίσω προς το κέντρο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια, στη συνέχεια αναποδογυρίστε προσεκτικά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη. Διατηρήστε τη ζεστή ενώ επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο, το κουρκούτι και το τυρί. Σερβίρουμε με λίγο αλατισμένο βούτυρο και το τραγανό μπέικον.

Καλή όρεξη!