Τραγανό φυστικοβούτυρο με βατόμουρα: Αν θέλετε να κάνετε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό κραμπλ, δοκιμάστε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας. Χρησιμοποιήστε τραγανό φυστικοβούτυρο στην επικάλυψη αυτού του κράμπλ βατόμουρων αμερικανικού τύπου για ενδιαφέρουσα υφή και γεύση. Σερβίρετέ το με πηχτή κρέμα για ένα απολαυστικό επιδόρπιο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη γέμιση:
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) κατεψυγμένα βατόμουρα
1 κουταλιά κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) κατεψυγμένα σμέουρα
Για την επικάλυψη:
100 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια βρώμη (όχι η χοντρή)
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
85 γραμμάρια τραγανό φυστικοβούτυρο
50 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
κρέμα γάλακτος ή πηχτή κρέμα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βάζουμε τα βατόμουρα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ξεπαγώσουν τα βατόμουρα και να αρχίσουν να σιγοβράζουν και να πήξουν οι χυμοί τους. Προσθέστε τα σμέουρα, αφήστε τα να σιγοβράσουν και, στη συνέχεια, ρίξτε τα φρούτα σε ένα ταψί, περίπου 20 x 25 εκατοστών
Βήμα 2
Για την επικάλυψη, ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Βάλτε μέσα και τρίψτε το φυστικοβούτυρο με τα δάχτυλά σας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώστε τα όλα σε ένα μείγμα με τα δάχτυλά σας, φροντίζοντας να μην έχουν μείνει ξερά ψίχουλα. Σκορπίστε τα πάνω από τα φρούτα και στη συνέχεια ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και τα φρούτα να βγάζουν φυσαλίδες στις άκρες. Αφήστε το για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε με κρέμα γάλακτος ή πηχτή κρέμα.
Καλή όρεξη!