Vegan γαλλικό τοστ: Δοκιμάστε να ετοιμάσετε με αυτή την απλή vegan συνταγή ένα πολύ νόστιμο, ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο. Πολύ εύκολο στην προετοιμασία του, δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τον τρόπο που φτιάχνουμε αυγόφετες. Γίνεται πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι σόγιας
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 κουταλιές της σούπας ραφιναρισμένο λάδι καρύδας
Ένα καρβέλι ημέρας (1/2 κιλό) ιταλικού τύπου, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκατοστών
Ζεστό καθαρό σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Στρώνουμε ένα ταψί σε μια σχάρα φούρνου και προθερμαίνουμε στους 95°C.
Βήμα 2
Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα αμυγδάλου, το γιαούρτι σόγιας, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρετε σε κατσαρόλα ή γυάλινο πιάτο πίτας.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, στριφογυρίζοντας το τηγάνι, ώστε το λάδι για να καλύψει την επιφάνεια. Τοποθετούμε 3 φέτες ψωμί στο μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού, τις αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά και μετά στρώνουμε προσεκτικά τις φέτες στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για 2 με 4 λεπτά ανά πλευρά (προσαρμόστε τη φωτιά όπως χρειάζεται). Σερβίρετε αμέσως ή μεταφέρετε στη σχάρα του φούρνου για να διατηρηθούν ζεστές. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο λάδι, το ψωμί και το μείγμα γάλακτος-σόγιας. Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου.
Καλή όρεξη!