Vegan Κουζίνα

Vegan Μπράουνις

Vegan Μπράουνις

Μια υπέροχη vegan συνταγή για να ετοιμάσετε αυτά τα καταπληκτικά μπράουνις. Μια πολύ εύκολη συνταγή που δεν απαιτεί να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις ή εμπειρία. Ενα υπέροχο, νόστιμο και λαχταριστό γλυκό, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας είτε είναι λάτρεις της vegan διατροφής είτε όχι! Μπορείτε να τροποποιήσετε την συνταγή και να κάνετε απλά μπράουνις, χρησιμοποιώντας ένα απλό αυγό αντί για «αυγά» λιναριού.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
60 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
40 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
115 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
145 γραμμάρια vegan σοκολάτα, χοντροκομμένη
70 γραμμάρια κρεμώδες ανάλατο βούτυρο αμυγδάλου
30 γραμμάρια λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι
30 γραμμάρια αγνό σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Φτιάξτε τα «αυγά» λιναριού: Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο με 5 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε να καθίσει για 15 λεπτά. (Βλέπε Σημείωση του Σεφ).
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Αφήστε το στεγνό μείγμα στην άκρη.
Βήμα 4
Σε ένα μεσαίο, μπολ μικροκυμάτων, λιώστε 90 γραμμάρια (περίπου 1/2 φλιτζάνι) από την σοκολάτα. Προσθέστε το βούτυρο αμυγδάλου και ανακατέψτε να ενωθούν. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας (ή το φυτικό λάδι), μετά το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και τα «αυγά» λιναριού και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5
Ρίχνουμε το στεγνό μείγμα του κακάο στο υγρό μείγμα της σοκολάτας- βούτυρου και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί (προσοχή να μην ανακατευτεί υπερβολικά). Στη συνέχεια, απλώστε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήστε το για 20 έως 25 λεπτά.
Βήμα 7
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβουμε σε τετράγωνα. Σερβίρετέ το αμέσως ή σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε για μελλοντική χρήση.

Σημείωση του Σεφ:

Αν θέλετε να φτιάξετε μια εκδοχή με αυγά, χρησιμοποιήστε 1 μεγάλο αυγό συν 1 μεγάλο κρόκο αυγού σε θερμοκρασία δωματίου αντί για τα «αυγά» λιναριού.

Καλή όρεξη!