Το eton mess είναι ένα παραδοσιακό αγγλικό επιδόρπιο που αποτελείται από ένα μείγμα από φράουλες ή άλλα μούρα, μαρέγκα και σαντιγί. Με αυτή την vegan παραλλαγή της συνταγής, που αντικαθιστά τα ασπράδια του αβγού με μαρέγκα ρεβιθιού (aquafaba), θα ετοιμάσετε ένα καταπληκτικό επιδόρπιο που μυρίζει καλοκαίρι. Ενα εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και αρωματικό γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Στραγγισμένο υγρό από μια κονσέρβα 400γρ ρεβίθια (aquafaba)
100 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
500 γραμμάρια ανάμεικτα μούρα (μούρα, βατόμουρα κλπ)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
½ κουταλιά της σούπας ροδόνερο
400ml vegan γιαούρτι καρύδας
ροδοπέταλα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 110 C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπήστε το στραγγισμένο υγρό ρεβιθιού με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να ασπρίσει, να αφρατέψει και να αρχίσει να πήζει- να είστε επίμονοι, αυτό θα διαρκέσει αρκετή ώρα. Χτυπάμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι η μαρέγκα των ρεβιθιών να σχηματίζει σφιχτές κορυφές. Ρίξτε κουταλιές της βίγκαν μαρέγκας στη λαδόκολλα και ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλούν εύκολα από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα μούρα με τη ζάχαρη άχνη και το ροδόνερο. Αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά, ώστε οι γεύσεις να εμποτιστούν και τα μούρα να απελευθερώσουν λίγο από τους χυμούς τους.
ΒΗΜΑ 3
Βάλτε το γιαούρτι καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ, ψιλοκόψτε και ρίξτε μέσα τα ψημένα κομμάτια μαρέγκας και στη συνέχεια προσθέστε το 1/3 των φρούτων, ανακατεύοντάς το μέσα από το γιαούρτι. Αδειάστε σε 4 πιάτα σερβιρίσματος και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα φρούτα και τα ροδοπέταλα.
Καλή όρεξη!