Vegan Κουζίνα

Vegan κάρυ με ρεβίθια και πατάτες

Vegan κάρυ με ρεβίθια και πατάτες

Μια ισορροπημένη και εύκολη συνταγή της vegan κουζίνας για ένα υπέροχο, υγιεινό πιάτο κάρυ με ρεβίθια και πατάτες. Γίνεται εύκολα και απλά, σας δίνει την πρωτεΐνη και άλλα χρήσιμα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας και, το κυριότερο, είναι πεντανόστιμο και απολαυστικό. Μια ιδανική πρόταση για ένα μεσοβδόμαδο χορταστικό γεύμα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 γλυκοπατάτες
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ψιλοτριμμένο
1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας ινδικό μείγμα μπαχαρικών tikka masala
2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) ντομάτες ψιλοκομμένες
2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) ρεβίθια, στραγγισμένα
φέτες λεμονιού και φύλλα κόλιανδρου, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Τρυπήστε τις γλυκοπατάτες παντού με ένα πιρούνι, στη συνέχεια τις βάζετε σε ένα ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να δείτε, τρυπώντας τις με ένα μαχαίρι, ότι έχουν μαλακώσει.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και τηγανίστε για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει, στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 3
Βάλτε το σκόρδο, το τζίντζερ και το πράσινο τσίλι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και την πάστα tikka masala και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να μυρίσουν και μετά ρίξτε μέσα τις ντομάτες. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πήξουν.

Βήμα 4
Βάζετε τις ψητές γλυκοπατάτες σε τέσσερα πιάτα και τις ανοίγετε κατά μήκος. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι το κάρυ από ρεβίθια και στύβουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού. Αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια πασπαλίστε με κόλιανδρο πριν σερβίρετε.

Καλή όρεξη!