Vegan Κουζίνα

Vegan παγωτό βανίλια

Vegan παγωτό βανίλια

Απολαύστε ένα παγωτό βανίλιας χωρίς γαλακτοκομικά και αυγά, το ιδανικό επιδόρπιο για το καλοκαίρι, ως μέρος μιας vegan διατροφής. Σερβίρετέ το μόνο του ή δοκιμάστε το με φρέσκα φρούτα του δάσους για μια δροσερή και υγιεινή επιλογή. Αυτό το παγωτό φτιάχνεται με υλικά όπως γάλα αμυγδάλου, σιρόπι σφενδάμου και εκχύλισμα βανίλιας, και είναι εύκολο και γρήγορο στην ετοιμασία του. Ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και που μπορούν να το απολαύσουν να ακόμα και όσοι δεν ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 συσκευασίες (x 400 g) γάλα καρύδας (όχι ελαφρύ)
175 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού
1 λοβό βανίλιας ή 1 κουταλιά της σούπας πάστα από κόκκους βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
μια πρέζα κουρκουμά

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος καρύδας σε μια κατσαρόλα, κρατώντας μια πιτσιλιά σε ένα μικρό μπολ για αργότερα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι και τον κουρκουμά (για το χρώμα). Κόψτε τον λοβό βανίλιας στη μέση (αν χρησιμοποιείτε) και ξύστε τους σπόρους και από τις δύο πλευρές με την πλευρά του μαχαιριού. Βάλτε τους σπόρους και τον λοβό, ή την πάστα βανίλιας, στη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να αχνίζει το μείγμα.

ΒΗΜΑ 2

Βάλτε το κορν φλάουρ με το κρατημένο γάλα καρύδας σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, και ανακατεύουμε συνεχώς, ζεσταίνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα σε μια υφή ρευστής κρέμας. Σουρώνουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε. Αφήστε το να κρυώσει και μετά ψύξτε το για τουλάχιστον 2 ώρες.

ΒΗΜΑ 3

Ρίξτε το παγωμένο μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή κρέμα παγωτό. Μεταφέρετε σε ένα σφραγιζόμενο δοχείο και καταψύξτε για έως και 3 μήνες μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, ρίξτε το παγωμένο μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο ή πιάτο με μεγάλη βάση. Παγώνουμε για 2-3 ώρες, ανακατεύοντας το μείγμα κάθε 20 λεπτά με ένα πιρούνι, για να σπάσουν τυχόν μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου, μέχρι να γίνει απαλό παγωτό. Μεταφέρετε σε μικρότερα δοχεία και παγώστε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλύτερα να βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και να το αφήνετε για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει, ώστε να το σερβίρετε εύκολα.

Καλή όρεξη!