Αξιοποιήστε στο έπακρο την κολοκύθα σε αυτή την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά υπέροχη και νόστιμη σαλάτα. Είναι εξ’ ίσου καλή κρύα για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα, όσο και ζεστή από το φούρνο. Η σαλάτα αυτή είναι ψητή στο φούρνο και περιλαμβάνει κολοκύθα, λαχανίδα, κόκκινο κρεμμύδι, καρύκευματα, φακές ή μπαρμπουνοφάσουλα. Συνοδεύεται με ντρέσινγκ από ταχίνι και στολίζεται με ρόκα και σπόρους ροδιού. Αυτό το vegan πιάτο είναι υγιεινό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
320g κολοκύθα, σε κύβους
3 κόκκινα κρεμμύδια (320g), κομμένα σε φέτες
2 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
1 συσκευασία (125g) κινόα
½ συσκευασία (x 85g) λαχανίδα
2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσποροι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοτριμμένη
2 κονσέρβες (x 400g) φακές ή μπαρμπουνοφάσουλα, πολύ καλά στραγγισμένα
50g σπόρους ροδιού
4 γενναιόδωρες χούφτες ρόκας
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνετε το φούρνο σε 200c. Βάλτερ την κολοκύθα και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο ταψί και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο. Απλώστε τα και πασπαλίστε με την πάπρικα, το κύμινο και το θυμάρι, στη συνέχεια ψήνετε για 30 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια στραγγίστε καλά (αλλιώς η βάση της σαλάτας θα είναι πολύ υγρή).
ΒΗΜΑ 3
Προσθέστε την λαχανίδα στο ταψί, πασπαλίστε τους κολοκυθόσπορους και ξαναβάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά.
ΒΗΜΑ 4
Για το ντρέσινγκ, ανακατέψτε το ταχίνι και το υπόλοιπο κραμβέλαιο με το μηλόξυδο, το σκόρδο και το νερό της σούπας.
ΒΗΜΑ 5
Βάλτε την κινόα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα και τις φακές ή τα φασόλια. Βάλτε τα μισά σε ένα μπολ σαλάτας και τα υπόλοιπα σε δύο τάπερ, αν ακολουθείτε το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Μοιράστε από πάνω τα λαχανικά από το ταψί, στη συνέχεια ραντίστε με το ντρέσινγκ, διασκορπίστε τους σπόρους του ροδιού και βάλτε από πάνω την ρόκα. Ψύξτε τις άλλες δύο μερίδες για την επόμενη μέρα. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και τρεις ημέρες.
Καλή όρεξη!