Αντικαταστήστε τον συνηθισμένο μοσχαρίσιο κιμά με κιμά γαλοπούλας για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε λιπαρά αυτής της κλασικής σάλτσας της ιταλικής κουζίνας. Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά ολικής αλέσεως για ένα χορταστικό βραδινό γεύμα. Ενα πιάτο υγιεινό, νόστιμο και χορταστικό- θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
400 γρ άπαχο κιμά γαλοπούλας (επιλέξτε κιμά από στήθος αντί για μπούτια αν μπορείτε, γιατί έχει λιγότερα λιπαρά)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
3 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
1 συσκευασία (250 γρ) μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτάκια (x 400 g) ψιλοκομμένη ντομάτα με σκόρδο & μυρωδικά
400 ml ζωμός κοτόπουλου, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
μαγειρεμένα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και φύλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά), για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον κιμά γαλοπούλας μέχρι να ροδίσει. Τον βγάζουμε σε ένα πιάτο και τον αφήνουμε στην άκρη.
ΒΗΜΑ 2
Βάλτε το λάδι και μαγειρέψτε απαλά το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10 λεπτά (προσθέστε λίγο νερό αν αρχίσει να κολλάει). Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε τη ζάχαρη και τον πουρέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας να μην κολλήσουν.
ΒΗΜΑ 3
Προσθέστε τις ντομάτες, τον κιμά γαλοπούλας και το ζωμό με λίγο καρύκευμα. Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά (ή περισσότερο) μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά και φρέσκο βασιλικό, αν έχουμε.
Καλή όρεξη!