Ετοιμάστε με αυτή την ιταλική συνταγή ένα πιάτο με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά και με ένα χειροποίητο -σπιτικό πέστο από καρύδια και κόκκινες πιπεριές που θα σας κάνει να ξεφύγετε από τα έτοιμα αγορασμένα. Ένα υγιεινό και γευστικό φαγητό που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα. Η πίστα αυτή είναι και κατάλληλη για χορτοφάγους και μπορεί να συνοδευτεί με παραδοσιακά ελληνικά κρασιά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) ζυμαρικά (οποιοδήποτε κοντό σχήμα ζυμαρικού προτιμάτε)
100 γρ καρύδια
3 ψητές κόκκινες πιπεριές, χοντροκομμένες
25 γραμμάρια παρμεζάνας ή μια εναλλακτική για χορτοφάγους, συν επιπλέον για σερβίρισμα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
1 μεγάλη συσκευασία βασιλικού, συν μερικά φύλλα για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ ιταλικό τυρί κρέμα μασκαρπόνε
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, καβουρδίζουμε τα καρύδια σε στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά. Βάλτε τα μισά καρύδια σε ένα μπλέντερ, μαζί με τις κόκκινες πιπεριές, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον βασιλικό, το λάδι και λίγο καρύκευμα. Χτυπήστε τα να γίνουν μια πάστα πέστο, προσθέτοντας λίγο νερό από τα ζυμαρικά αν είναι λίγο στεγνά.
ΒΗΜΑ 2
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό του μαγειρέματος. Ξαναβάλτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το πέστο, το μασκαρπόνε και 3-4 κουταλιές της σούπας από το κρατημένο νερό για τα ζυμαρικά, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το μασκαρπόνε, προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό από τα ζυμαρικά εάν η σάλτσα χρειάζεται αραίωση. Για να σερβίρετε, θρυμματίστε τα υπόλοιπα καρύδια στο χέρι σας και σκορπίστε τα πάνω στα ζυμαρικά με λίγα ακόμη φύλλα βασιλικού και λίγη επιπλέον παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!