Κινέζικο χορτοφαγικό τόφου mapo: Όταν δεν έχετε χρόνο και χρειάζεστε κάτι θρεπτικό, τότε αυτό το γρήγορο vegan τόφου mapo σίγουρα θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Ενα αυθεντικό πιάτο της κινέζικης κουζίνας σε στιλ Σετσουάν, το οποίο είναι και πικάντικο και αρωματικό. Δοκιμάστε το και θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε!
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
1 φλιτζάνι μανιτάρια σιτάκε, κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας μαύρα φασόλια που έχουν υποστεί ζύμωση, χοντροκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού Σετσουάν
2 κουταλιές της σούπας πάστα φασολιών τσίλι
400 γραμμάρια τόφου, κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών
1 κουταλιά της σούπας λάδι τσίλι
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
3 κουταλιές της σούπας φιστίκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το ζωμό λαχανικών, το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα σόγιας και το κορν φλάουερ σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα μαύρα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ και τους κόκκους πιπεριού Σετσουάν. Σοτάρουμε μέχρι να αρωματιστούν, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε την πάστα από φασόλια τσίλι και το μείγμα σάλτσας σόγιας. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει, για 3 με 5 λεπτά. Προσθέστε το τόφου και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μαγειρεμένο τόφου σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ρίξτε το λάδι τσίλι και το σησαμέλαιο από πάνω. Από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φιστίκια.
Σημείωση του Μάγειρα:
Για μια μη vegan εκδοχή, αντικαταστήστε το σιρόπι σφενδάμου με μέλι.
Καλή όρεξη!