Ιαπωνική Κουζίνα

Μότσι βουτύρου

Μότσι βουτύρου

Μότσι συνταγή: Μια υπέροχη ιαπωνική συνταγή για μότσι βουτύρου! Αν σας αρέσει η γεύση καρύδας, χωρίς τα λαστιχωτά κομμάτια καρύδας, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Σερβίρετε αυτή την παραλλαγή του ιαπωνικού κέικ ρυζιού (mochi). Απολαύστε το χωρίς ενοχές για θερμίδες!

Υλικά που θα χρειαστείτε

3 ½ φλιτζάνια γλυκό ρυζάλευρο

2 ½ φλιτζάνια λευκή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ

5 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια γάλα

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λιπάνετε ένα ταψί 23×33 εκατοστών. Χτυπάμε μαζί το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη και τη μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ ανάμειξης.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά, το εκχύλισμα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ ανάμειξης μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και ενιαίο το μείγμα. Χτυπάμε ελαφρά το γάλα, το γάλα καρύδας και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Ανακατέψτε το μείγμα αλευριού, λίγο λίγο κάθε φορά, μέχρι να μην παραμείνουν μικρά κομματάκια. Απλώστε το στο έτοιμο ταψί και λειάνετέ το στην κορυφή για να γίνει επίπεδο.

Βήμα 3

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου το μότσι γίνει χρυσό-καφέ, για περίπου 1 ώρα. Αφήστε το να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψετε σε 24 κομμάτια για σερβίρισμα. Έτοιμο το μότσι βουτύρου!

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα

Μερίδες: 24

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

255,6 θερμίδες, 3,9 g πρωτεΐνης, 41,2 g υδατάνθρακες, 50,5 mg χοληστερόλης, 174,2 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε δείτε και αυτή τη συνταγή για τόφου τσανπούρου