Σπαγγέτι Πίτα: Μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα εύκολο πιάτο ζυμαρικών στο φούρνο. Η παρμεζάνα, το τυρί κότατζ και η μοτσαρέλα δίνουν στο πιάτο την μαστιχωτή υφή του, η πιπεριά και η ντομάτα προσθέτουν την ποικιλία στην γεύση του, που απογειώνεται με τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ιδανικό για δείπνα με ποτό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (180 γραμμάρια) μακαρόνια σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
⅓ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά χτυπημένα
½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουτί (180 γραμμάρια) ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 φλιτζάνι τυρί κότατζ
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα αυγά, όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια. Πλάθετε το μείγμα των σπαγγέτι σε μια κρούστα σε μια βουτυρωμένη πλάκα πίτας 25 εκατοστών.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι βράζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο. Στραγγίζουμε το λίπος και ρίχνουμε τις στραγγισμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Ζεσταίνουμε.
Βήμα 4
Απλώνουμε το τυρί κότατζ πάνω από την κρούστα των μακαρονιών και μετά ρίχνουμε μέσα το μείγμα κιμά και ντομάτας.
Βήμα 5
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Ρίξτε το τυρί μοτσαρέλα πάνω από την πίτα και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή όρεξη!