Χορτοφαγικά ινδικά ρεβίθια chole: Μια αυθεντική, παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα ένα υπέροχο και λαχταριστό ινδικό πιάτο από ρεβίθια και μπαχαρικά. Εξαιρετικά δημοφιλές στους λάτρεις της vegan διατροφής. Σερβίρετε με λευκό ρύζι ή ναάν. Θα σας γίνει συνήθεια!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
2 λοβοί γλυκάνισου, σπασμένοι σε κομμάτια
1κουτί (400 γραμμάρια) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1κουτί (250 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 ολόκληρο γαρύφαλλο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον γλυκάνισο και ανακατεύετε. Προσθέστε τα ρεβίθια, τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, τη σκόνη τσίλι, το garam masala, το αλάτι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και το γαρύφαλλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, μέχρι τα ρεβίθια να αρχίσουν να μαλακώνουν, για 5 με 7 λεπτά.
Βήμα 2
Πολτοποιήστε μερικά από τα ρεβίθια απευθείας στην κατσαρόλα για να δώσετε στη σάλτσα πιο πυκνή συνοχή. Σκεπάζετε και συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα κομμάτια του γλυκάνισου και το γαρύφαλλο πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!