Οι γαρίδες με τηγανητό ρύζι είναι ένα εξαιρετικό γευστικό πιάτο με κινεζική γεύση. Σερβίρετε ως συνοδευτικό πιάτο ή κυρίως πιάτο, με σάλτσα σόγιας ή σάλτσα τεριγιάκι.
Τι θα χρειαστείτε
6 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια άψητο άσπρο ρύζι
2 αυγά, χτυπημένα
3 κουταλιές σουσάμι
1 κρεμμύδι, σε κύβους
2 σέλινο, σε κύβους
1 κιλο γαρίδες μαγειρεμένες
3 καρότα, σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
¾ φλιτζάνι μπιζέλια, κομμένα και μισά
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζουμε νερό. Προσθέστε το άσπρο ρύζι. Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια μειώστε σε χαμηλή θερμοκρασία. Καλύψτε και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Βήμα 2
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τα αυγά σε μια μικρή ποσότητα σησαμέλαιο. Ανακατέψτε το και αφαιρέστε το από τη φωτιά.
Βήμα 3
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε καφέ κρεμμύδι και σέλινο στο υπόλοιπο σησαμέλαιο. Προσθέστε γαρίδες και καρότα, κρεμμύδι, σέλινο, κόκκινο πιπέρι, λοβό μπιζελιού και πράσινο πιπέρι. Προσθέτουμε λευκό ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε σάλτσα σόγιας (αν θέλετε) και αυγά, ανακατέψτε καλά μέχρι να μαγειρευτεί.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά
Μερίδες: 12