Γερμανικά μπισκότα pfeffernuesse: Μια γερμανική συνταγή για να ετοιμάσετε μπισκότα Pfeffernusse, ένα πικάντικο και αρωματικό μπισκότο ιδανικό για τα Χριστούγεννα . Ενα από τα βασικά συστατικά του είναι η μελάσα, που συνδυάζεται τέλεια με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και δίνουν ένα τέλειο και λαχταριστό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το και θα σας γίνει μια ευχάριστη συνήθεια!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζάνι ελαφριά μελάσα
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
⅓ φλιτζάνι άχνη για διακόσμηση
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το μαύρο πιπέρι.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε τη μελάσα και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 3
Ρίξτε τα αυγά. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα μελάσας. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε και αφήστε να κρυώσουν αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βήμα 4
Πλάθουμε σε μπαλάκια 2-2,5 εκατοστών. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Βήμα 5
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 12 έως 14 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα μπισκότα. Τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Καλή όρεξη!