Μια παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε τηγανητές γαρίδες σε σάλτσα κρέμας (bhagari jhinga). Ενα πιάτο που δεν είναι τόσο πικάντικο, όσο είναι συνήθως τα ινδικά πιάτα, γίνεται πραγματικά πολύ εύκολα και είναι νοστιμότατο. Δοκιμάστε το και θα σας ενθουσιάσει! Σερβίρετέ το πάνω από ρύζι μπασμάτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 φρέσκια πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μαύρης μουστάρδας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
600 γραμμάρια μέτριες γαρίδες – ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε μαζί και ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, τη ζάχαρη, το garam masala, τον αλεσμένο σπόρο κύμινου, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι, τον κόλιανδρο, την πιπεριά χαλαπένιο, το χυμό λεμονιού και το γάλα καρύδας. Αφήνουμε τη σάλτσα καρύδας στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε τους σπόρους μουστάρδας και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Ρίξτε αμέσως το σκόρδο και τηγανίστε το μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να είναι αδιαφανείς. Αυτό πρέπει να διαρκέσει μόνο ένα ή δύο λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα καρύδας πάνω από τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει η σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με το νερό, το ρίχνουμε στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει.
Καλή όρεξη!