Όλες μας ψάχνουμε τους ιδανικούς, για εμάς, τρόπους για ένα τέλειο και όμορφο δέρμα. Έρευνες έχουν δείξει μια ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα σε ορισμένες τροφές και στην υφή του ανθρώπινου δέρματος. Ας δούμε μαζί ποιες είναι οι κυριότερες από αυτές!
Τι να τρώω για να αποκτήσω όμορφο δέρμα;
Λαχανίδα (kale) και σπανάκι
H λαχανίδα και το σπανάκι μας βοηθούν να διατηρούμε σφιχτό δέρμα, μιας και περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία του προσφέρουν πρόσθετη προστασία από τη ζημιά της ηλιακής ακτινοβολίας. Το σπανάκι είναι πολύ θεραπευτικό μιας περιέχει τα θρεπτικά συστατικά βήτα-καροτένιο και λουτεΐνη, που βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.
Περίπου 3 κούπες από το κάθε ένα την εβδομάδα. Ο συνδυασμός τους είναι πεντανόστιμος!
Καρύδια και φιστίκια
Τα καρύδια και τα φιστίκια Αποτελούν πλούσιες πηγές βιταμινών Β και Ε που προστατεύουν από τις κυτταρικές βλάβες. Η βιταμίνη Ε είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο καταπολεμά τις αιτίες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η βιταμίνη Β βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος δίνοντας έτσι στο δέρμα μας μία υγιή και νεανική λάμψη.
Μούρα και εσπεριδοειδή
Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, συστατικά που βοηθούν στην εξάλειψη των τοξινών. Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για πιο μαλακό και εύπλαστο δέρμα.
Μήλα
Τα μήλα είναι κι αυτά πλούσια σε βιταμίνη C, που συμβάλλει στην παραγωγή του κολλαγόνου. Ο χαλκός που περιέχουν βοηθάει ανάμεσα σε άλλα στην παραγωγή της μελανίνης, που λειτουργεί ως φυσική προστασία από τον ήλιο.
Γάλα αμυγδάλου
Το γάλα αμυγδάλου είναι ιδανικό για το δέρμα γιατί περιέχει χαλκό, που ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου. Περιέχει επίσης μαγγάνιο που οποίο βοηθά στην προστασία του δέρματος από τη ζημιά που προκαλεί η ακτινοβολία UV.