Μια ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε λαχταριστά cupkakes. Αυτά τα cupcakes καρύδας με τυρόπηγμα λεμονιού και γλυκιά κρέμα βασιλικού, που πήραν το όνομα μιας βασίλισσας στην Ινδία, θα εντυπωσιάσουν τους φίλους και την οικογένειά σας. Έχουν γλυκές αλλά εξωτικές γεύσεις και εκπληκτική παρουσίαση. Τα cupcakes χρειάζονται χρόνο για να δημιουργηθούν, αλλά το τελικό προϊόν αξίζει τον κόπο! Το τυρόπηγμα λεμονιού και η κρέμα βασιλικού χρειάζονται χρόνο για να κρυώσουν, γι΄ αυτό είναι καλύτερα να γίνουν το προηγούμενο βράδυ.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Γλυκιά κρέμα βασιλικού:
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, πλυμένο και στεγνωμένο
Γλυκό κάρυ με λεμόνι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας ήπια σκόνη κάρυ
¾ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
3 λεμόνια, ξύσμα
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Cupcakes καρύδας:
1 συσκευασία (500 γραμμάρια) μείγμα λευκού κέικ
1 φλιτζάνι ζαχαρούχες νιφάδες καρύδας
1 ¼ φλιτζάνι νερό
3 αυγά
⅓ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα καρύδας
6 φλιτζάνια άχνη
½ (8 ουγκιές) συσκευασία τυριού κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ασημένια κουφέτα διακόσμησης καραμέλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για να φτιάξετε τη γλυκιά κρέμα βασιλικού, ζεστάνετε τη σαντιγί σε μια κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί, αλλά να μην μην βράσει. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον βασιλικό στην κρέμα και αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Σουρώνουμε και πετάμε τον βασιλικό.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το γλυκό κάρυ με τυρόπηγμα λεμονιού. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων: το τυρόπηγμα θα διευρυνθεί στο διπλάσιο του όγκου του καθώς ψήνεται. Χτυπάμε μαζί τη λευκή ζάχαρη, τα δύο αυγά και τη σκόνη κάρυ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ενός λεπτού, μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό ώστε να καλύψει το πίσω μέρος μιας μεταλλικής κουτάλας. Ρίξτε το ψημένο τυρόπηγμα σε ένα σουρωτήρι και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες ή μέχρι να δέσει. Το μείγμα θα έχει τη συνοχή μιας μαλακής πουτίγκας.
Βήμα 3
Προθερμάνετε έναν φούρνο στους 180 βαθμούς. Πάρτε μια σειρά 24 κούπες μάφιν με επένδυση για cupcake.
Βήμα 4
Βάλτε το μείγμα λευκού κέικ και τις νιφάδες καρύδας σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το νερό, τα τρία αυγά, το φυτικό έλαιο και το εκχύλισμα καρύδας. (Για εξαιρετικά ελαφριά υφή, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν μέτρια σφιχτές κορυφές. Απλώστε τα χτυπημένα ασπράδια στη ζύμη του κέικ.)
Βήμα 5
Ρίξτε τη ζύμη του κέικ στις κούπες μάφιν, γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός cupcake, περίπου για 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν τελείως.
Βήμα 6
Σε ένα παγωμένο μπολ, χτυπήστε την κρύα κρέμα βασιλικού και 3 φλιτζάνια άχνης μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. και κρατήστε τα κρύα. Χτυπάμε το τυρί κρέμα και τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια άχνης μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μαλακώσουν. Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως.
Βήμα 7
Για να διακοσμήσετε τα cupcakes, απλώστε μια κουταλιά της σούπας τυρόπηγμα λεμονιού πάνω από κάθε cupcake, ακολουθούμενη από μια σβώλο από την κρέμα βασιλικού. Πασπαλίζουμε με κουφέτα.
Σημείωση του συντάκτη
Εάν υπάρχουν, χρησιμοποιείστε χρυσά κουφέτα ή ηλιόσπορους με έντονο χρώμα με επικάλυψη σοκολάτας. Είναι όμορφα διακοσμητικά για αυτά τα cupcakes.
Οδηγίες για μαγείρεμα σε εστία κουζίνας:
Για να φτιάξετε το τυρόπηγμα λεμονιού σε μια εστία, ανακατέψτε τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα, περίπου για 15 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, στραγγίστε και κρυώστε σύμφωνα με τις οδηγίες.
Καλή όρεξη!