Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για ψητό σολομό με βούτυρο καρύδας και garam masala. Ενα κλασσικό παραδοσιακό πιάτο της νότιας Ινδίας, με υπέροχους συνδυασμούς γεύσεων. Προσπαθείστε να προμηθευτείτε φρέσκο βασιλικό σολομό όσο είναι στην εποχή του. Το πιάτο μπορεί να γίνει εξίσου νόστιμο και με κόκκινο σολομό sockeye. Απλά απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¾ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
⅓ φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
1 φλιτζάνι κρύο, ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
αλάτι κόσερ
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
8 φιλέτα (180 γραμμάρια) βασιλικός σολομός Αλάσκας
2 κουταλιές της σούπας garam masala
αλάτι κόσερ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε το λευκό κρασί, την κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα. Πασπαλίστε με το κάρυ σε σκόνη. Αφήστε να πάρει μια ελαφριά βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο 1/2 φλιτζάνι, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Όταν μειωθούν τα υγρά, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέσετε το βούτυρο, μερικούς κύβους τη φορά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο, αλλά χωρίς να βράσει. Όταν ενσωματωθεί το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και το αφήνουμε στην άκρη να διατηρηθεί ζεστό.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Ενώ το λάδι ζεσταίνεται, αλατοπιπερώστε ελαφρά και τις δύο πλευρές του σολομού με garam masala και αλάτι.
Βήμα 4
Σοτάρουμε τον σολομό στο καυτό λάδι για 3 με 4 λεπτά από τη μία πλευρά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 με 3 λεπτά μέχρι να γίνει. Στραγγίζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι και μετά σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα βουτύρου κάρυ.
Καλή όρεξη!