Δοκιμάστε αυτή την μεξικάνικη συνταγή για ψητά αυγά με λευκή σάλτσα χαλαπένιο. Ενα κλασσικό μεξικάνικο πιάτο με καταπληκτική ισορροπία στις γεύσεις του καπνιστού τυριού, των ψητών αυγών και της πικάντικης πινελιάς της πιπεριάς χαλαπένιο. Συνδυάζεται τέλεια και σερβίρεται με τορτίγιες. Απλά απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
400 γραμμάρια baby σπανάκι
25 γραμμάρια βούτυρο
25 γραμμάρια αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι γάλα
Αλάτι και πιπέρι
30 γραμμάρια καπνιστό τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
Μοσχοκάρυδο
4 πιπεριές χαλαπένιο κομμένες σε φέτες
1 κουτί chipotle (αποξηραμένα τσίλι χαλαπένιο σε σάλτσα ντομάτας)
4 αυγά
Τορτίγιες για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 2
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, προσθέστε σταδιακά το γάλα και χτυπήστε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και χτυπάμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, το ένα τέταρτο από το τυρί, το μοσχοκάρυδο, την πιπεριά χαλαπένιο και το chipotle. Βγάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C.
Βήμα 4
Μοιράζετε το σπανάκι και τη μπεσαμέλ σε ατομικά μπολάκια (ή ένα ολόκληρο ταψί της επιλογής σας).
Βήμα 5
Σπάστε προσεκτικά και βάλτε από πάνω τα αυγά. Ρίξτε το υπόλοιπο τυρί γύρω από τα αυγά και ψήστε στο φούρνο για 12-15 λεπτά ή λίγο περισσότερο για περισσότερα καλοψημένα αυγά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!