Γερμανικά spätzle: Μια κλασσική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για να ετοιμάσετε τα πασίγνωστα spätzle. Τα spätzle είναι ένα είδος ζυμαρικών που φτιάχνονται με αυγά, που συνήθως χρησιμοποιούνται ως συνοδευτικό για πιάτα με κρέας με σάλτσα. Αν δεν διαθέτετε μηχανή παρασκευής spätzle, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό τρυπητό ή ένα πολτοποιητή πατάτας για να φτιάξετε αυτό το κλασικό γερμανικό συνοδευτικό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι ψιλό θαλασσινό αλάτι
6 αυγά
200 ml ανθρακούχο νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια τυρί έμενταλ, τριμμένο
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
50 γραμμάρια μαλακό τυρί romadur ή camembert, χωρίς τη φλούδα και ψιλοκομμένο
½ κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για τη ζύμη, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε να σχηματιστεί μια παχύρρευστη ζύμη. Χτυπάμε τη ζύμη με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει και να πέφτει πολύ αργά από την κουτάλα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 120C. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε για 5 λεπτά. Βουτυρώνουμε 4 πυρίμαχα φορμάκια ραμεκίν (γύρω στα 15 εκατοστά).
Βήμα 3
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βρέχουμε τη μηχανή παρασκευής spätzle με λίγο κρύο νερό και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα . Εάν δεν διαθέτετε μηχανή παρασκευής spätzle, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα πολτοποιητή πατάτας είτε ένα τρυπητό. Βάλτε το ένα τέταρτο της ζύμης στον κόφτη και πιέστε το στο νερό που βράζει με τη βοήθεια της σπάτουλας. Όταν ανέβουν τα spätzle στην επιφάνεια, τα αφήνουμε να ψηθούν για 1 λεπτό. Αφαιρούμε τα spätzle και τα μοιράζουμε στα έτοιμα φορμάκια ραμεκίν. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το ένα τέταρτο από κάθε τυρί. Διατηρείστε τα ζεστά στον προθερμασμένο φούρνο. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα τρεις φορές. Όταν λιώσει το τυρί, βγάζετε τα spätzle από τον φούρνο. Σερβίρουμε με τα τηγανητά κρεμμύδια, το σχοινόπρασο και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Καλή όρεξη!