Ετοιμάστε με αυτή την αμερικάνικη συνταγή λαχταριστές γεμιστές τηγανίτες κιμαδόπιτας. Είναι ιδανικές για brunch κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά και για ένα απολαυστικό πρωινό την ημέρα των Χριστουγέννων. Αυτό το γλυκό πιάτο δεν απαιτεί πολύ χρόνο και μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων.Το κουλουράκι σόρτμπρεντ, που χρησιμοποιείται εδώ, είναι ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο μπισκότο που συνήθως φτιάχνεται από ένα μέρος λευκής ζάχαρης, δύο μέρη βουτύρου και τρία έως τέσσερα μέρη απλό αλεύρι. Σε αντίθεση με πολλά άλλα μπισκότα και αρτοσκευάσματα, αυτό το κουλουράκι δεν περιέχει διογκωτικό, όπως μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
25 γρ βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για το τηγάνι
200 ml γάλα
λάδι, για το τηγάνι
12 γεμάτες κουταλιές κιμά
200ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουλουράκια σόρτμπρεντ, θρυμματισμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε τα αυγά, το βούτυρο και το γάλα, χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα λείο κουρκούτι και μετά αδειάστε τα σε μια κανάτα.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά βούτυρο και λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίξτε κουρκούτι ώστε να σχηματιστούν στρογγυλές τηγανίτες 8 εκατοστών και ρίξτε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κιμά στο κέντρο της κάθε μιας – θα χρειαστεί να το κάνετε σε παρτίδες. Χρησιμοποιήστε λίγο κουρκούτι για να καλύψετε τον κιμά και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα, διατηρώντας τις τηγανίτες ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία ενώ μαγειρεύετε τις υπόλοιπες.
ΒΗΜΑ 3
Ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ. Για να σερβίρετε, στοιβάζετε τρεις τηγανίτες σε κάθε πιάτο και ρίχνετε από πάνω την κρέμα κονιάκ, λίγο θρυμματισμένο κουλουράκι και λίγη ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!