Ετοιμάστε με αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο για δείπνο με ελάχιστο κόπο. Αυτές οι πουτίγκες σοκολάτας, γνωστές και ως κέικ λάβας, έχουν ένα υπέροχο κέντρο με γλυκιά λιωμένη σοκολάτα. Ενα εκπληκτικό και λαχταριστό γλυκό που θα γίνει ανάρπαστο. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
100 γραμμάρια βούτυρο, συν επιπλέον για επάλειψη
100 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
150 γρ καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ αλεύρι απλό
κρέμα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
ΒΗΜΑ 2
Βάλτε 100 γραμμάρια βούτυρο και 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε ένα πυρίμαχο μπολ και βάλτε τα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (ή εναλλακτικά βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων και λιώστε σε 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία) και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά για 15 λεπτά.
ΒΗΜΑ 3
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα χειρός, ανακατέψτε 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη, μετά τα 3 αυγά, ένα κάθε φορά, ακολουθούμενα από ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και τέλος 50 γραμμάρια αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για κέικ.
ΒΗΜΑ 4
Τώρα μπορείτε να βάλετε το μείγμα είτε στο ψυγείο, είτε στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να τα ψήσετε. Μπορούν να μαγειρευτούν κατευθείαν από την κατάψυξη για 16 λεπτά ή να ψηθούν τώρα για 10-12 λεπτά έως ότου οι κορυφές να είναι σφιχτές, αλλά στη μέση να είναι κάπως μαλακό.
ΒΗΜΑ 5
Ξεκολλήστε τα κέικ προσεκτικά με ένα μαχαίρι γύρω από την κάθε φόρμα, στη συνέχεια απλώστε τα σε πιάτα σερβιρίσματος και σερβίρετε με κρέμα.
Καλή όρεξη!