Αμερικάνικα πικάντικα χοτ ντογκ: Μια από τις πιο γνωστές συνταγές της αμερικάνικης κουζίνας, για το πιο αγαπημένο street food των Αμερικανών. Γεμίστε τα ψημένα ψωμάκια με κρέας λουκάνικου, φασόλια και μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας και θα έχετε ένα λαχταριστό, νόστιμο και χορταστικό χοτ ντογκ!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) λουκάνικα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) φασόλια σε σάλτσα τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη (χρησιμοποιήστε ήπιο ή δυνατό, όποιο προτιμάτε)
4 μεγάλα ψωμιά για χοτ ντογκ ή 8 μικρά
140 γραμμάρια τσένταρ
φέτες πατάτας, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα λουκάνικα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να ροδίσουν τα λουκάνικα. Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 1 λεπτό πριν προσθέσετε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τα φασόλια και το τσίλι σε σκόνη. Αφήστε να πάρουν μια βράση και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξουν.
Βήμα 2
Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και ψήστε τις κομμένες πλευρές σε ένα ταψί. Ρίχνουμε με ένα κουτάλι το ζεστό μείγμα του τσίλι λουκάνικου στα ψωμάκια και βάλτε από πάνω το τυρί. Σερβίρετε με φέτες πατάτας, αν προτιμάτε.
Καλή όρεξη!