Αμερικάνικες χειροποίητες κρεατόπιτες: Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετική συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε με πολύ εύκολο τρόπο αυτές τις καταπληκτικές τραγανές κρεατόπιτες. Μια κλασική αμερικάνικη παραλλαγή τυρόπιτας ή κιμαδόπιτας, ιδανική για μεγάλες εορταστικές συγκεντρώσεις. Απολαύστε τη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας, χοντροκομμένο
1 μπουκάλι (400 ml) σκούρα γλυκιά μπύρα
1 κύβο ζωμό βοδινού
2 πράσινες πιπεριές, χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας πιπεριά χαλαπένιο τουρσί, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
100 γραμμάρια τυρί τσένταρ, χοντροκομμένο
1 συσκευασία (900 γραμμάρια) έτοιμη ζύμη κουρού
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Βάλτε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίστε το κρέας πολύ καλά παντού (θα χρειαστεί να το κάνετε σε παρτίδες). Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και καθαρίστε το τηγάνι. Ξαναβάλτε το μοσχάρι και τα κρεμμύδια στο τηγάνι με τη μπύρα και 200 ml νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει, μετά θρυμματίζουμε και ρίχνουμε μέσα τον κύβο ζωμού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
ΒΗΜΑ 2
Βγάζουμε από το φούρνο και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το μοσχάρι σε ένα πιάτο. Σιγοβράστε τα κρεμμύδια και τον ζωμό μέχρι να μειωθούν τα υγρά, μετά κόψτε σε κομματάκια το κρέας και ξαναβάλτε το στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα χαλαπένιο και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και μετά αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίξτε το τυρί τσένταρ και, στη συνέχεια, φτιάξτε τις πίτες με τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε τις να να ξεκουραστούν για 10 λεπτά πριν τις καταναλώσετε.
Καλή όρεξη!