Δείτε αυτή την χαρακτηριστική αμερικάνικη συνταγή και μετατρέψτε τον αρνίσιο κιμά σε αυτά τα καρυκευμένα μπέργκερ κόρμα σε μόλις 35 λεπτά! Με αρωματική σάλτσα κόρμα και αγγουράκια τουρσί, αυτά τα ξεχωριστά μπιφτέκια είναι τόσο γευστικά! Η πάστα κάρυ κόρμα είναι μια δημοφιλής επιλογή των «χανσαμά» (μάγειρες) της Ινδίας. Είναι ήπια στη γεύση, παχύρρευστη, με πικάντικα μπαχαρικά και κάσιους, αμύγδαλα, καρύδα και γιαούρτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
¼ φλιτζάνι (60 ml) λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε κορδέλες
ΜΠΕΡΓΚΕΡ
500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι (50 γραμμάρια) τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 συσκευασία (150 γραμμάρια) ινδική πάστα κάρυ κόρμα
Αλάτι και πιπέρι
4 πολύσπορα ψωμάκια για μπιφτέκι
Μαρούλι με βούτυρο, ντομάτα σε φέτες, φρέσκο κόλιανδρο και φέτες γλυκοπατάτας, για το σερβίρισμα
ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι (125 ml) νερό
¾ φλιτζάνι (185 ml) γάλα καρύδας
Εκτέλεση της συνταγής:
ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
Βήμα 1
Βάζουμε μαζί το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε τις φέτες αγγουριού και αφήστε το για 15 λεπτά να γίνει τουρσί
ΜΠΕΡΓΚΕΡ
Βήμα 1
Τοποθετήστε τον κιμά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φρυγανιά, το αυγό και 2 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ κόρμα σε ένα μεσαίο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε μπιφτέκια
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά λαδωμένο σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη και τα κρατάμε ζεστά. Σκουπίστε το τηγάνι
ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ
Βήμα 1
Βάλτε το λάδι και το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πήξει. Ρίξτε την υπόλοιπη πάστα κάρυ, το νερό και το γάλα καρύδας. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί και να πήξει
Βήμα 2
Για το σερβίρισμα, βάλτε πάνω από τη βάση κάθε ψωμιού μαρούλι, φέτες ντομάτας, μπιφτέκι και από πάνω σάλτσα κρεμμυδιού. Προσθέστε το αγγούρι τουρσί και τον κόλιανδρο. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κρεμμυδιού και τα πατατάκια γλυκοπατάτας.
Καλή όρεξη!