Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της γαλλικής κουζίνας και ετοιμάστε αυτές τις καταπληκτικές αυγόφετες με μέλι και μπανάνες. Ενα τελείως γαλλικό πιάτο, νόστιμο, αρωματικό και λαχταριστό, που μπορείτε να το ετοιμάσετε αμέσως και χωρίς πολλά υλικά. Ιδανικό για ένα πλούσιο πρωινό ή brunch για το Σαββατοκύριακο. Για ακόμη περισσότερη γεύση, σερβίρετέ τις με σαντιγί και απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
2 μικρές μπανάνες, κομμένες σε χοντρές φέτες
1 μεγάλο αυγό
300 ml γάλα
4 χοντρές φέτες λευκό ψωμί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
50 ml σαντιγί (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι σιγοβράζουμε το μέλι, την κανέλα και το αλεσμένο κάρδαμο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τις μπανάνες και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Χτυπάμε σε ένα πιάτο το αυγό με το γάλα, βουτάμε μέσα τις φέτες ψωμιού και τις μουλιάζουμε για 1 λεπτό, γυρίζοντάς τις μια φορά.
Βήμα 3
Τηγανίζουμε τις φέτες στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, τις αναποδογυρίζουμε και τις τηγανίζουμε για 4 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Από πάνω βάζουμε τις μπανάνες και -προαιρετικά- τη σαντιγί. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!