Δοκιμάστε με αυτή την συνταγή της γαλλικής κουζίνας να ετοιμάσετε σάντουιτς με μοσχαρίσια μπιφτέκια και καραμελωμένο κρεμμύδι. Ενα πιάτο με έναν υπέροχο συνδυασμό από γραβιέρα, ψωμάκι μπριός και καραμελωμένα κρεμμύδια, που δίνει στο μπιφτέκι μια γλυκιά και τυρώδη γεύση. Θα σας μείνουν αξέχαστα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 μοσχαρίσια μπιφτέκια
2 φέτες γραβιέρα
2 ψωμάκια μπριός
2 χούφτες κάρδαμο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το λάδι. Ρίξτε το κρεμμύδι και τηγανίστε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να κολλήσει. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μηλόξυδο και τη μουστάρδα. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βάλτε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια σε ένα ταψί και ψήστε τα στο γκριλ από κάθε πλευρά για 5-8 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε πάνω στα μπιφτέκια τη γραβιέρα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να λιώσουν. Ψήνουμε ελαφρά τα ψωμάκια μπριός. Γεμίστε τα ψωμάκια με τα μπιφτέκια, μετά τα καραμελωμένα κρεμμύδια και βάλτε ανάμεσα το κάρδαμο. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!