Μια απλή συνταγή της γαλλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα κορυφαίο γαλλικό τοστ με μανιτάρια, μπέικον και ντομάτα για ένα ξεχωριστό ξεκίνημα του Σαββατοκύριακου. Μια εξαιρετική επιλογή για να ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα ένα υπέροχο και νόστιμο πρωινό ή brunch, χορταστικό και πλούσιο σε γεύσεις. Δοκιμάστε το και θα σας εντυπωσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φέτες μπέικον
100 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας τσάτνει ντομάτας
100 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα στη μέση
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό
300 ml γάλα
4 χοντρές φέτες λευκό ψωμί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Ψήστε το μπέικον στη σχάρα για 5-6 λεπτά και μετά αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε τα ντοματίνια σε ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τσάτνεϊ ντομάτας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 5 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 4
Χτυπάμε σε ρηχό πιάτο το αυγό με το γάλα, βάζουμε μέσα το ψωμί και το αφήνουμε να μουλιάσει για 1 λεπτό, γυρίζοντάς το μια φορά.
Βήμα 5
Τηγανίζουμε στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε για 4 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας, το μπέικον και τα μανιτάρια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!