Αμερικάνικα popovers: Φτιάξτε με αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας τα πιο αφράτα, λαχταριστά και εύκολα ψωμάκια popover, πολύ αγαπητά και διαδεδομένα στην Αμερική. Είναι παρόμοια με τις αγγλικές πουτίγκες του Γιορκσάιρ και γίνονται πραγματικά πολύ εύκολα και γρήγορα. Δοκιμάστε τα και απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
φυτικό λάδι, για μαγείρεμα
150 γραμμάρια αλεύρι
4 αυγά
200 ml γάλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 240C. Ρίξτε λίγο λάδι στις τρύπες μιας βαθιάς φόρμας για μάφινς ή popover με 12 θήκες, φροντίζοντας το λάδι να καλύψει τις βάσεις σε μια λεπτή στρώση. Βάλτε τις στο φούρνο για 10 λεπτά για να ζεσταθεί το λάδι.
Βήμα 2
Χτυπήστε το αλεύρι και τα αυγά μαζί σε ένα μπολ με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν μια λεία, πηχτή πάστα. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα αραιό κουρκούτι με τη συνοχή κρέμας γάλακτος.
Βήμα 3
Βγάζουμε προσεκτικά την καυτή φόρμα από το φούρνο και ρίχνουμε γρήγορα το κουρκούτι, γεμίζοντας τις θήκες μέχρι τη μέση. Το κουρκούτι πρέπει να τσιτσιρίζει αμέσως καθώς ακουμπάει στο λάδι. Ψήνετε για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνετε το φούρνο στους 200 C και ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν, να γίνουν τραγανά και να φουσκώσουν καλά. Σερβίρετέ τα αμέσως.
Καλή όρεξη!