Ινδικό κάρυ γλυκοπατάτας: Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας και ετοιμάστε αυτό το καταπληκτικό χορτοφαγικό κάρυ σε μόλις 15 λεπτά. Με έναν υπέροχο συνδυασμό από γλυκοπατάτα, λάχανο, ντομάτες και κόκκινες πιπεριές, έχει υπέροχη γεύση και ταυτόχρονα περιέχει όλες τις υγιεινές και θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι κανόλα (κραμβέλαιο)
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια γάλα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κουταλιά της σούπας μπουγιόν λαχανικών χωρίς γλουτένη
3 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
325 γραμμάρια λάχανο, χοντροκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
Για το ρύζι και τα φασόλια:
125 γραμμάρια καστανό ρύζι μπασμάτι
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) μαυρομάτικα φασόλια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα πολύ μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και το μπαχάρι και μετά ρίξτε τις ντομάτες συν λίγο νερό, το γάλα καρύδας, το θυμάρι και το μπουγιόν.
Βήμα 2
Προσθέστε τις γλυκοπατάτες, το λάχανο και τις πιπεριές, σκεπάστε το τηγάνι και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο όλα τα λαχανικά, συμπληρώνοντας λίγο νερό αν φαίνονται στεγνά.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε το ρύζι σε ένα τηγάνι με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το μπουγιόν. Ρίξτε 600 ml νερό, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 25 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το ρύζι να είναι τρυφερό. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα ζεσταίνουμε. Σερβίρετε σε τέσσερις μερίδες, με σκορπισμένα από πάνω λίγα επιπλέον φύλλα θυμαριού.
Καλή όρεξη!