Το saag paneer kedgeree είναι ένα κλασικό πιάτο της ινδικής κουζίνας με μαγειρεμένο σπανάκι με κύβους τηγανισμένου τυριού paneer. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά, είναι εξαιρετικό για πρωινό ή brunch και μπορεί να σερβιριστεί με μια δροσερή σαλάτα για μια πλούσια και ισορροπημένη διατροφή. Το ρύζι καρύδας που χρησιμοποιείται εδώ, παρασκευάζεται με μούλιασμα του λευκού ρυζιού σε γάλα καρύδας ή μαγείρεμα με νιφάδες καρύδας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
115 γρ ινδικό πάνερ, κομμένο σε κύβους 2-3 εκ.
2 κουταλιές της σούπας μέτρια σκόνη κάρυ
250 γρ σπανάκι κατεψυγμένο
1 πουγκί (200 γρ) μαγειρεμένο ρύζι καρύδας
½ κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Βάλτε ένα μέτριο τηγάνι με νερό να βράσει. Προσθέστε τα αυγά και μαγειρέψτε για 7 λεπτά, μετά βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήστε τα στην άκρη.
ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ, ρίξτε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα το τυρί πάνερ και τηγανίστε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και το κρεμμύδι να αρχίσει να καραμελώνει.
ΒΗΜΑ 3
Ρίξτε τη σκόνη κάρυ και τηγανίστε για 1 λεπτό και μετά προσθέστε το σπανάκι . Στη συνέχεια καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά για να αφήσετε το σπανάκι να ξεπαγώσει. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα ή μέχρι να ζεσταθούν όλα. Αλατοπιπερώνουμε. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω από το ρύζι. Ολοκληρώστε πασπαλίζοντας (προαιρετικά) με κόκκινο τσίλι και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!