Ιταλικό πέστο με λαχανίδα: Η λαχανίδα, ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό που μοιάζει με λάχανο και είναι ένα γνήσιο superfood, εξαιρετικό όταν χρησιμοποιείται αντί του βασιλικού σε ιταλικές σάλτσες. Προσθέστε το δίπλα σε ένα ζουμερό κομμάτι κοτόπουλο ή σολομό και έχετε ένα ισορροπημένο και νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
85 γρ κουκουνάρι, καβουρδισμένο
85 γρ παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους), χοντροτριμμένη, συν επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
3 σκελίδες σκόρδο
75 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
75 ml ελαιόλαδο
85 γρ λαχανίδα
χυμό από 1 λεμόνι
σπαγγέτι ή λιγκουίνι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Βάλτε το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τα λάδια, το λάχανο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα να γίνουν μια πάστα. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας. Ρίξτε τη πάστα πάνω σε ζεστά ζυμαρικά για να τα σερβίρετε, προσθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα και ελαιόλαδο, αν θέλετε.
ΒΗΜΑ 2
Για να το αποθηκεύσετε, βάλτε το σε ένα δοχείο ή βάζο, καλύψτε την επιφάνεια με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και διατηρήστε το στο ψυγείο για μια εβδομάδα ή στην κατάψυξη μέχρι και ένα μήνα.
Καλή όρεξη!