Ετοιμάστε με αυτή την ιταλική συνταγή και εντυπωσιάστε με ένα εκπληκτικό πιάτο με μακαρόνια σπαγγέτι με άλειμμα από εκχείλισμα μαγιάς και παντσέτα. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο γλυκόξινη γεύση και συνδυάζεται τέλεια με το τραγανό ιταλικό μπέικον. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει από τα αγαπημένα σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία 500 γρ μακαρόνια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
200 γρ πανσέτα κομμένη σε κύβους
80 γρ βούτυρο, μαλακωμένο
2 κουταλιές της σούπας άλειμμα από εκχείλισμα μαγιάς
50 γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο
τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε την πανσέτα για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
ΒΗΜΑ 2
Μόλις ψηθούν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο νερό για τα ζυμαρικά. Ρίξτε ξανά τα μακαρόνια στο τηγάνι με το νερό των ζυμαρικών και προσθέστε την πανσέτα με το λίπος από το τηγάνι, το βούτυρο, το άλειμμα μαγιάς και τα τυριά. Χρησιμοποιήστε τσιμπίδα για να ανακατέψετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και αλατοπιπερώσετε με λίγο πιπέρι. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο ακόμα άλειμμα, αν θέλετε. Σερβίρετε σε μπολ με έξτρα παρμεζάνα πασπαλισμένη από πάνω.
Καλή όρεξη!