Ιρλανδική Κουζίνα

Πουρές πατάτας με μουστάρδα και κρεμμυδάκι

Πουρές πατάτας με μουστάρδα και κρεμμυδάκι

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε πουρέ πατάτας με μουστάρδα και κρεμμυδάκι. Ενα πολύ νόστιμο συνοδευτικό πιάτο με εύκολη προετοιμασία. Ιδανικό για να συνοδεύσετε πολλά κυρίως πιάτα, όπως ψάρια ή λουκάνικα και πολλά ακόμη. Υπέροχο και απολαυστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα τέσσερα
200 ml γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι, πλυμένα και κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και μετά τις πολτοποιούμε.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το γάλα και το μισό βούτυρο στη γωνία του τηγανιού και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στον πουρέ, μαζί με τη μουστάρδα ολικής αλέσεως.

Βήμα 3
Τηγανίζουμε απαλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο υπόλοιπο βούτυρο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να έχουν ακόμη ζωηρό πράσινο χρώμα. Τα απλώνουμε στον πουρέ και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!