Αμερικάνικη Κουζίνα

Τηγανίτες με βουτυρόγαλα

Τηγανίτες με βουτυρόγαλα

Αυτές οι αφράτες αμερικανικού στυλ τηγανίτες με βουτυρόγαλα είναι το ιδανικό πιάτο για ένα γευστικό brunch. Είναι εύκολα και γρήγορα να φτιαχτούν και μπορούν να συνοδευτούν με πολλές επιλογές, όπως φρέσκα φρούτα, σιρόπι σφενδάμου, καραμελωμένη μπανάνα και πολλά άλλα. Ωστόσο, για κάτι πιο πλούσιο και λαχταριστό, μπορείτε να προσθέσετε την απολαυστική μας τοποθέτηση μήλου και καρυδιού. Η συνταγή είναι απλή και θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που θα θέλετε να απολαμβάνετε κάθε Κυριακή πρωί!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την επικάλυψη μήλου:
3 μήλα
25 γρ βούτυρο
Μισά πεκάν 85 g, κομμένα στη μέση κατά μήκος
175 ml σιρόπι σφενδάμου
Για τις τηγανίτες με βουτυρόγαλα:
100 γρ αλεύρι απλό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά ,χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
1 συσκευασία (284 ml) βουτυρόγαλα
25 γρ βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Φτιάξτε την επικάλυψη. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα στα τέσσερα και μετά κόψτε κάθε τέταρτο στα τέσσερα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μαγειρέψτε τα μήλα μέχρι να ροδίσουν, αλλά να είναι ακόμα σφιχτά. Προσθέστε τα πεκάν και το σιρόπι σφενδάμου. Ζεσταίνουμε απαλά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα διατηρούμε ζεστά.

ΒΗΜΑ 2
Για τις τηγανίτες κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Μετά, ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, το βουτυρόγαλα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε στο μείγμα του αλευριού μέχρι το κουρκούτι να γίνει πηχτό και λείο. Προσθέστε προσεκτικά τα ασπράδια στο κουρκούτι και ανακατέψτε μαλακά μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.

ΒΗΜΑ 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, και αλείφουμε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε 2 ή 3 μεγάλες κουταλιές ζύμη στο τηγάνι για να φτιάξετε τηγανίτες με διάμετρο περίπου 10 εκ. Όταν η επιφάνεια έχει θαμπώσει ελαφρώς και εμφανιστούν φυσαλίδες, μετά από περίπου 3-4 λεπτά, αναποδογυρίστε προσεκτικά τις τηγανίτες και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

ΒΗΜΑ 4
Για να σερβίρετε, βάλτε μια κουταλιά από το μείγμα μήλου σε μια τηγανίτα, βάλτε από πάνω μια δεύτερη τηγανίτα και προσθέστε μια κουταλιά από την επικάλυψη. Επαναλάβετε για να φτιάξετε άλλες τρεις στοίβες τηγανίτες.

Καλή όρεξη!