Δείτε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτά τα παραδοσιακά αμερικάνικα μπισκότα με μακαντέμια και κράνμπερι. Τα μακαντέμια είναι ξηροί καρποί σαν φουντούκια, με αντιοξειδωτικές ουσίες όπως σελήνιο και βιταμίνη Ε. Αυτά τα μπισκότα είναι εντελώς ακαταμάχητα και είναι ιδανικά για κεράσματα. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν σίγουρα! Μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι 3 μήνες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 μπάρες λευκής σοκολάτας (x 200 γραμμάρια), ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
100 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
350 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100 γραμμάρια αποξηραμένο κράνμπερι
100 γραμμάρια ξηροί καρποί μακαντάμια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λιώνουμε 170 γραμμάρια από τη σοκολάτα και μετά την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, κατά προτίμηση με ηλεκτρικό σύρμα χειρός, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τα κράνμπερι με τα δύο τρίτα της υπόλοιπης σοκολάτας και τα μακαντάμια, για να γίνουν μια σφιχτή ζύμη.
Βήμα 2
Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα της σούπας ή μια κούπα, ρίξτε μπάλες ζύμης σε ένα μεγάλο ταψί, χωρίζοντάς τις σε καλή απόσταση μεταξύ τους και, στη συνέχεια, ρίξτε τη σοκολάτα, τους ξηρούς καρπούς και τα μούρα που έχετε κρατήσει. Ψήνουμε σε παρτίδες για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, αφήνουμε να σκληρύνουν για 1-2 λεπτά και μετά κρυώνουμε σε σχάρα.
Βήμα 3
Για να καταψύξετε, ανοίξτε και κρυώστε τις ωμές μπάλες ζύμης μπισκότων σε ταψιά. Οταν κρυώσουν τα μπισκότα και γίνουν στερεά, τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο κατάψυξης, παρεμβάλλοντας τις στρώσεις με λαδόκολλα ψησίματος. Μπορούν να καταψυχθούν για μέχρι 3 μήνες. Ψήνουμε κατ’ ευθείαν από την κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
Καλή όρεξη!